Vastint pune piatra de temelie a proiectului Timpuri Noi Square

3 noiembrie 2015

O suprafață de până la 100.000 m2 de spații de birouri este planificată pentru Timpuri Noi Square

 

VASTINT a pus astăzi prima piatră de temelie a proiectului mixt Timpuri Noi Square. A fost conceput să devină un nou punct de referință, cu o identitate distinctă în peisajul centrului Bucureștean. o destinație interactivă, dinamică, ce asigură spații durabile de lucru, recreere și locuit. O suprafață de până la 100.000 m2 de spații de birouri este planificată pentru Timpuri Noi Square, cu prima fază atingând aproximativ 53.000 m2. Construcția primelor două clădiri este în desfășurare, iar punerea în funcțiune este planificată pentru începutul anului 2017.

Astăzi, în zona centrală Timpuri Noi, se insuflă aer proaspăt, pe măsură ce construcția proiectului Timpuri Noi Square avansează. Piatra de temelie a fost așezată pentru a celebra oficial lucrările în curs, la prima fază a proiectului, ce include trei clădiri de înălțime medie, cu o suprafață totală închiriabilă de 50.000 m2 de spații moderne de birouri clasa A. De asemenea sunt incluse și 3.000 m2 de spații comerciale, integrate într-o esplanadă dinamică și primitoare.

În timpul ceremoniei, dl. Antoniu Panait – Director General Vastint România, a afirmat: „Astăzi este o zi foarte specială pentru noi și pentru oraș. Am pus piatra de temelie a proiectului Timpuri Noi Square – reprezentând primul și cel mai important pas în procesul de profundă revitalizare și reintegrare a zonei Timpuri Noi – datorită amplasării ideale, suprafeței generoase și rolului determinant în comunitate.

Timpuri Noi Square va deveni un loc de referință pentru întreaga zonă, un punct de întâlnire, o destinație în sine. Oamenii vor avea parte de un loc de muncă primitor, cu tot confortul și accesibilitatea pe care le oferă o varietate sporită de facilități la îndemână. În același timp, ei vor putea socializa cu prieteni sau colegi, atât după, cât și la serviciu”.

Timpuri Noi Square – New times. New life. New Center.

Ceremonia a fost tradițional însoțită de o capsulă a timpului. S-au introdus actul de temelie, o memorie USB cu documentația de proiectare, imagini și un ziar din ziua respectivă. Actul de temelie sună astfel: „Timpuri Noi Square va fi mai mult decât un spațiu de birouri, comercial și rezidențial. Ca unul din principalele cinci puncte de interes urbane, ce traversează centrul orașului de la nord la sud, va asigura zone de lucru, relaxare și locuit, integrate într- un mediu destins și atractiv. Un loc de adunare, întâlnire și comunicare, un spațiu plăcut în care să muncești și să te recreezi. Acest concept diferit reflectă o abordare benefică mediului, de a proiecta și construi spații de birouri și o comunitate rezidențială verde.

Cu o certificare BREEAM în desfășurare, spațiile de birouri sunt proiectate într-o manieră distinctă. Cu accent pe soluții verzi și eficiență energetică, se evidențiază calitatea prin simplitate modernă și piatră naturală”.

Timpuri Noi Square consolidează punctele forte ale zonei Timpuri Noi – recunoscută, plină de tradiție, centrală – cu beneficiile importante ale unui ansamblu modern, multi-funcțional, ce se întinde pe o suprafață totală planificată, închiriabilă, de spații de birouri moderne clasa A și servicii comerciale, de până la 100.000 m2 și o comunitate rezidențială verde de până la 50.000 m2, totul completat de avantaje culturale și recreative.