Proiectele Vastint obțin pre-certificare LEED Platinum și BREEAM Excellent

16 februarie 2016

Pre-certificare LEED Platinum și BREEAM Excellent

Companiei Vastint Romania i s-a acordat pre-certificare LEED Platinum, faza de proiectare, pentru fiecare dintre cele trei clădiri cuprinse în Business Garden Bucharest. De asemenea, li s-a oferit și un certificat BREEAM Excellent, faza de proiectare, pentru primele două imobile de birouri ale ansamblului Timpuri Noi Square. Ambele proiecte beneficiază de amplasare excelentă, mijloace de transport public și facilități variate.

În plus față de configurația eficientă a spațiilor de birouri și finisaje la standarde superioare, zonele de lucru vor avea, printre altele, echipament electric și iluminare LED. Acestea contribuie la diminuarea consumului de energie, tehnologie de reducere a consumului de apă, în conformitate cu programele de protecție a mediului în vigoare.

„Suntem foarte mândri să obținem rezultate atât de bune în cadrul procesului de pre-certificare, pentru ambele complexuri. Din câte știu, Timpuri Noi Square este unul dintre puținele proiecte din țară care a dobândit o clasificare BREEAM Excellent. În același timp, Business Garden Bucharest este primul business park din România care a obținut LEED Platinum. Asta demonstrează aprecierea eforturilor pe care Vastint le depune spre a aduce pe piață proiecte durabile ce contribuie la reducerea consumului de energie, apă și în general la diminuarea pierderilor operaționale”, a menționat Antoniu Panait, Director General, Vastint România S.R.L.

Angajații ce vor lucra în spațiile de birouri vor beneficia de o calitate sporită a ambientului interior

Angajații ce vor lucra în spațiile de birouri vor beneficia de o calitate sporită a ambientului interior. Vor avea un sistem de ventilație și aer condiționat silențios, sănătos, controlul confortului termic, 100% aport de aer proaspăt. Vor avea confort vizual îmbunătățit ce vine odată cu asigurarea unui nivel crescut de lumină naturală și vizibilitate către mediul exterior înconjurător. Ambele așezări centrale permit accesul facil cu metroul și cu mașina, precum și cu alte mijloace de transport public, inclusiv cu trenul dacă vorbim de Business Garden Bucharest.

Grădina interioară, respectiv esplanada, vor avea zone pentru socializare și recreare. Toate vor fi echipate cu sistem de captare și gestionare a apei de ploaie. Parcarea include spații prioritare și puncte de încărcare pentru mașini electrice. Dotările complete pentru bicicliști cuprind locuri de parcare supraterane, subterane, dușuri și vestiare.