Realty Forum 2023: Viziunea lui Antoniu Panait

24 iulie 2023

În data de 20 iulie, la Crowne Plaza București, echipa Business Review a organizat un eveniment important în industria imobiliară din România. Realty Forum 2023, unde, sub motto-ul „The Voice of Romanian Real Estate”, s-au adunat lideri cheie din domeniul ce au discutat cele mai recente tendințe și oportunități ale pieței . Unul dintre participanții de seamă al evenimentului a fost Antoniu Panait, Directorul General al Vastint Romania. Acesta a adus vocea sa puternică și experiența vastă pentru a contribui la dezbaterea publică din cadrul forumului.

Cele două paneluri ale evenimentului

 

Astfel, în Realty Forum 2023, discuțiile au fost structurate în două paneluri interesante. Acestea au reunit profesioniști din industrie pentru a explora tendințele actuale care modelează piețele imobiliare din România.

Primul panel a adunat lideri din domeniul real estate, concentrându-se pe dezvoltarea de clădiri de birouri și rezidențial din țară. Aceștia au analizat cu atenție și au dezbătut oportunitățile emergente care pot influența aceste sectoare esențiale.

Panelul al doilea s-a concentrat pe sectorul industrial și logistic din România, domenii aflate într-o evoluție rapidă și constantă. Participanții au explorat și discutat cele mai recente tendințe și oportunități care remodelează piețele în continuă dezvoltare.

Antoniu Panait, Directorul General Vastint Romania, a fost unul dintre invitați în cadrul primei discuții. Prezența în acest panel a adus o perspectivă valoroasă, contribuind la schimbul de idei cu expertiza sa în dezvoltarea pieței.

Dezbaterea Realty Forum 2023

 

În calitate de expert în domeniu, Antoniu Panait a oferit o perspectivă cuprinzătoare asupra sectorului imobiliar din România. În plus, în cadrul evenimentului Realty Forum 2023 acesta a analizat tendințele actuale și viitoare, identificând direcțiile-cheie în care se îndreaptă industria în contextul economic și social al momentului.

Unul dintre aspectele esențiale prezentate a fost legat de criteriile care motivează chiriașii să opteze pentru anumite spații de birouri. Astfel, pot varia de la nevoi funcționale specifice ale companiilor la facilitățile și infrastructura oferite de clădirile de birouri. Prin evidențierea acestor factori, Antoniu a oferit o mai bună înțelegere a deciziilor pe care le iau companiile în selectarea unui spațiu de birouri. În special, cum pot dezvoltatorii imobiliari să răspundă optim cerințelor.

Importanța sustenabilității în domeniul Real Estate

 

Un alt subiect abordat în cadrul Realty Forum 2023 a fost legat de conceptul de ESG (Environmental, Social, and Governance). Ba mai mult, acesta a vorbit sustenabilitate în dezvoltarea clădirilor de birouri. Într-o epocă în care preocupările legate de mediu și responsabilitatea socială devin tot mai relevante, a subliniat importanța construirii și gestionării clădirilor sustenabile. Astfel de locații sunt din ce în ce mai apreciate de chiriași și investitori. Preocuparea pentru aspectele ESG devine un criteriu major în luarea deciziilor în industria imobiliară.

” În procesul de decizie a chiriașilor, deja are o pondere foarte mare partea de ESG. Partea de clădiri verzi care să corespundă nu numai din punct de vedere al consumului de energie sau al eficienței, dar și de al mediului de lucru.”

 

În concluzie, prezența lui Antoniu Panait la Realty Forum 2023 a adus o contribuție semnificativă la eveniment. Înțelegerea și dezbaterea aspectelor esențiale ale sectorului imobiliare din România reprezintă un subiect de interes general. Prin urmare, cu experiența și cunoștințele sale în dezvoltarea de birouri și cu preocuparea evidentă pentru sustenabilitate și ESG, el a adus o perspectivă valoroasă în direcționarea industriei către un viitor mai sustenabil și responsabil din punct de vedere social și de mediu.

 

Află mai multe despre eveniment aici!