Timpuri Noi Square a primit cea mai înaltă certificare LEED

28 martie 2018

Vastint România a primit certificare LEED Platinum pentru primele două clădiri de birouri din Timpuri Noi Square.

LEED sau Leadership in Energy and Environmental Design, este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume. Este disponibil pentru toate tipurile de proiecte de clădiri, comunități și case. Oferă un cadru pentru crearea de clădiri verzi sănătoase, cu o eficiență ecologică crescută și costuri reduse. Certificare LEED Platinum este un simbol recunoscut la nivel global pentru recunoașterea dezvoltării durabile.

Antoniu Panait, Director General, Vastint România S.R.L.: „Încercarea noastră permanentă de a atinge standarde ridicate de dezvoltare în domeniul construcțiilor, de a satisface așteptările actuale și viitoare ale chiriașilor și ale noastre înșine, a condus la acest deosebit rezultat.

Primele două clădiri livrate în noul pol urban al centrului orașului sunt deja o poveste de succes confirmată. Acest lucru este dovedit și de procesul de închiriere. Cei 32.000 m² vor fi peste puțin timp complet închiriați. Motivați de aceste rezultate, vom finaliza în curând construcția a încă 63.000 m². 20.000 m² în cadrul Timpuri Noi Square și încă 43.000 m² împărțiti între cele trei clădiri de la Business Garden București.

Pentru toate proiectele dezvoltate urmărim același standard ridicat de certificare ecologică. Business Garden București a obținut deja o precertificare LEED Platinum în 2015. Obținerea celui mai înalt standard de certificare LEED Platinum demonstrează recunoașterea eforturilor pe care Vastint le aduce proiectelor durabile pe piață, care reduc consumul de energie și de apă, precum și deșeurile operaționale per total”.

certificare LEED PlatinumAngajații care lucrează în Timpuri Noi Square beneficiază de o calitate ridicată a mediului înconjurător

Având în vedere preocupările actuale legate de dezvoltarea durabilă și de mediu, este foarte important să dovedim – cu ajutorul unei certificări recunoscute la nivel mondial – că o clădire modernă este capabilă să furnizeze un spațiu de birou eficient, confortabil și durabil. Un birou care economisește energie, apă și resurse, generează mai puține deșeuri și sprijină sănătatea umană. Acest lucru reduce costurile operaționale și sporește productivitatea și păstrarea angajaților.

Angajații care lucrează în Timpuri Noi Square beneficiază de o calitate ridicată a mediului înconjurător. Aceștia beneficiază un sistem de aer condiționat și ventilație silențios și sănătos, de control al confortului termic. De asemenea, dispun și de echipamente electrice de economisire a energiei, de iluminare completă cu LED și de reducerea consumului de apă. În plus, locația centrală a Timpuri Noi Square permite accesul ușor de la metrou sau prin orice mijloace de transport în comun. Parcarea include spații prioritare și prize de încărcare pentru mașinile electrice. Totodată, facilitățile pentru bicicliști includ atât spații dedicate pentru parcare cât și dușuri și vestiare.