Avem nevoie de tine să facem valuri de bine!

26 aprilie 2021

Anul acesta, Asociația Help Autism este înscrisă la a IX-a ediție a evenimentul Swimathon, cu proiectul Help Home – un spațiu de exersat pentru un viitor acasă, în care adolescenții și tinerii cu autism învață treptat, prin repetiție îndelungată, abilitățile de viață independentă. Help Home este printre puținele soluții create în România pentru adolescenții cu minți aparte, unde aceștia învață să aibă încredere că pot singuri și că împreună cu ceilalți, viața este mai frumoasă. Poți citi mai multe despre Help Home și despre puterea lui POT SINGUR aici: https://www.helpautism.ro/ce-facem/helphome?lang=ro

Swimathon este mai mult decât o platformă de dezvoltare a comunității. Este încrederea noastră comună că împreună schimbăm lumea, acolo unde este mai mare nevoie de noi. An de an, Swimathon pune binele în mișcare, adunând înotători-fundraiseri pentru diverse cauze umanitare. Iar acum avem și noi ocazia să facem valuri de bine pentru mințile aparte. Binele este un sport de echipă și noi toți facem parte din această poveste. Dacă vrei să afli mai multe despre ce înseamnă Swimathon, accesează  https://echipa.helpautism.ro.

Cum se va desfășura evenimentul? Dat fiind contextul actual, anul acesta Swimathon va fi un eveniment virtual. Ne-am fi bucurat să facem valuri fizice, însă vedem oportunitatea și în formatul online, unde imaginația și creativitatea nu au limite. Mai precis: puteți înota oriunde și oricum. Puteți înota în bazin, în ciubăr sau la mare, în cadă sau în aer, cu valuri fără stropi. Puteți face un dans cu mișcări care să imite dinamismul sau liniștea valurilor, sau puteți face un desen care să sugereze undele maritime. Iar lista poate fi lungă. Noi abia așteptăm să vedem în ce mod vom spune împreună povestea Help Home mai departe.

Cum ne puteți susține în această nouă călătorie? Spune povestea Help Home colegilor tăi și invită-i să se alăture in evenimentul Swimathon, formând o echipă care să facă valuri de bine pentru adolescenții și tinerii cu autism. Noi îți lăsăm aici câteva idei pe care le poți lua în considerare în raport cu colegii tăi:

• Încurajează-ți colegii să se înscrie, ca înotători și să-și achite taxa de înscriere de 80 de lei per participant. Știm cât de mult valorează exemplul personal, fii primul dintre ei care se înscrie. Tu și colegii tăi puteți forma echipe între doi și zece înotători-fundraiseri, însă este posibilă și participarea individuală. Termenul limită pentru înscrierea echipelor este 21 mai, iar înscrierea se poate face aici: https://swimathonbucuresti.ro/

• Compania poate să dubleaze suma obținută de echipa ta în urma strângerii de fonduri printr-o sponsorizare, arătându-i că împreună puteți face și mai multe valuri de bine. Ne-am propus ca prin acest eveniment să strângem împreună 37500 lei, care să acopere o lună de funcționare a programului Help Home. Visăm ca fiecare înotător/echipă să strângă 1000 RON, ceea ce va asigura două săptămâni de participare la program pentru un adolescent cu minte aparte și prin prin care va mai face un pas spre autonomie. Știm că orice sumă, oricât de mică, contează enorm, însă știm la fel de bine că putem să facem valuri uriașe, până și pe plan financiar. Din experiența noastră, această opțiune va motiva echipa să fie cât mai activă pe parcursul „competiției”, valurile de bine fiind mai multe și implicit mai mari. Iar noi vom fi veșnic recunoscători pentru fiecare clipă de independență oferită minților aparte. Împreună îi putem ajuta să spună POT SINGUR!

• 21 mai – 25 iunie: facem valuri de bine – perioada de strângere de fonduri. În acest timp, folosind canalele de comunicare online, înotătorii vor strânge fonduri pentru tinerii cu minți diverse,  invitând prieteni, cunoștințe, rude, colegi și apropiați, să doneze pentru Help Home.

• 26-27 iunie: evenimentul propriu-zis, vom face împreună ultimele valuri #PotSingur, sărbătorind binele pe care am reușit să îl facem anul acesta la Swimathon.

Sperăm ca invitația noastră să te entuziasmeze la fel de tare ca pe noi.