Ora Pământului în Timpuri Noi Square

10 aprilie 2023

Ora Pământului în Timpuri Noi Square a reprezentat o acțiune extinsă în 72 de ore.

 
Aceasta a marcat o economisire considerabilă a energiei electrice. 

Primul eveniment care a marcat Ora Pământului a avut loc în Sydney (Australia), în data de 21 martie 2007. Între orele 19.30 și 20.30 și a fost inițiată de World Wide Fund for Nature, iar astăzi se desfășoară în peste 190 de țări. La primul eveniment au participat 2,2 milioane de oameni. Stingerea luminilor pentru o oră a redus consumul de energie în Sydney între 2.1% și 10.2% în acea prima oră înregistrată din cadrul seriei anuale de evenimente.  

Totodată, face parte din identitatea noastră, a companiei dezvoltatoare, să facem pași constanți către prezervarea resurselor naturale ale planetei. Astfel am amplificat evenimentul prin 72 de ore de consum redus de electricitate. 

Astfel, pe parcursul a 3 zile complete – între vineri, 24 martie, ora 20:30, și luni, 27 martie, ora 20:30 – clădirile Vastint de birouri au acționat extins în mișcarea Ora Pământului, prin:   

– reducerea intensității luminilor, si implicit a consumului de energie electrică în fiecare dintre recepțiile clădirilor noastre; 

– stingerea completă  a ecranelor video din lobby-urile aflate la parterul fiecărei clădiri Timpuri Noi Square; 

– stingerea iluminării logo-urilor Vastint si ale proiectului Timpuri Noi Square poziționate pe clădirile proiectului. 

 

În timpul acțiunii Ora Pământului din Timpuri Noi Square, s-au obținut rezultate impresionante.

 
Astfel, s-au economisit 1975 kWh de energie electrică pe parcursul celor 72 de ore. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, putem face câteva comparații utile. 

– Cantitatea de energie ar fi fost suficientă pentru consumul anual de electricitate al unei gospodării din România.  

– Aceasta ar fi necesară pentru încărcarea a 40 mașini electrice.

– De asemenea putem compara energia economisita cu producția anuală a 4 panouri solare. 

 

În plus, prin reducerea consumului cu 4% în această perioadă, comunitatea Timpuri Noi Square și-a demonstrat angajamentul ecologic și pentru sustenabilitate. Alege locul unde angajații tăi se vor bucura de toate facilitățile necesare unui mediu prosper și prietenos!